Wham Bam Thank You Jam 2012

22 September 12

Wham Bam Thank You Jam – Can You Make The Cut? SNO!zone Castleford, 22nd September 2012

There’s no denying that UK shredders love a good ol’ jam session and what better than a brand new format to quench that thirst.  The British Indoor Championships will return on September 22nd with the new Wham Bam Thank You Jam. 

The innovative format will put shredders through their paces in a ride to the death elimination process.  An open jam session of the whole course will cut the entire field in half.  The remaining riders will session one zone at a time with the field being continually cut in half after each round,  culminating in one mega shred off on the final zone.  The format is simple; throw down or you’re out! 

We still feel it’s important to give younger riders the chance to compete in a more formatted style, allowing them to be ranked in their age category and to continue to award those that are progressing through the ranks.  With this in mind we’ll still be running formatted single runs for the kids and youth categories. 

They’ll get two runs of the whole course with their best run counting.   They’ll also still get the opportunity to go up against everyone else and compete in the open jam session to become the overall Indoor British Champion.

For more information and pre-registration go to www.the-brits.com/indoor.  Check out the facebook page for park plans (released soon) and all the latest news www.facebook.co.uk/britsfestival.

 

Snowboard Schedule

 

09.00 – 10.30    Kids and Youth (Male & Female) 2 runs for age categories* placing’s. Best run counts.

10.30 – 12.00     Open Jam session of entire course to cut whole field in half (inc. K&Y, M&F)

12.00 – 12.15    Re-shape

12.15 – 12.45    Zone 1 - 30mins session to cut field in half

12.45 – 13.05    Zone 2 - 20mins session to cut field in half

13.05 – 13.20    Zone 3 - 15mins session to cut field in half

13.20 – 13:30    Zone 4 - 10mins session to cut field to place finalists

Freeski Schedule

13.30 – 15.00    Kids and Youth (Male & Female) 2 runs for age categories* placing’s. Best run counts.

15.00 – 16.30     Open Jam session of entire course to cut whole field in half (inc. K&Y, M&F)

16.30 – 16.45    Re-shape

16.45 – 17.15    Zone 1 - 30mins session to cut field in half

17.15 – 17.35    Zone 2 - 20mins session to cut field in half

17.35 – 17.50    Zone 3 - 15mins session to cut field in half

17.50 – 18:00    Zone 4 - 10mins session to cut field to place finalists

*Age Categories: Kids = born 2000 or later. Youth = born 1997 or later. Open = Any age